Mogelijkheden

Met name op het gebied van orgel, ensembles, samenzang- en koorregistraties kunnen we een bijzonder hoogwaardig product afleveren. Het motto van PDR Records is niet voor niets: "geloof je oren"!

We zijn in staat om multitrack-opnames tot maximaal 16 sporen te verzorgen. Hiermee is het mogelijk om een opname na afloop met behulp van de computer volledig af te mixen. Het voordeel van het op meer sporen opnemen (van bijvoorbeeld een koor met instrumentalisten) is dat alle microfoonsignalen afzonderlijk vastgelegd worden, waardoor het mogelijk is om een opname volledig te optimaliseren (o.a. balans en verstaanbaarheid). Met een goede mix kun je veel bereiken, maar de basis ligt toch altijd in een goede microfoonopstelling, een microfoonkeuze die recht doet aan de werkelijkheid en een kritisch paar oren.

Niet alleen door het opnemen van verschillende cd's maar vooral door het bezoeken en registreren van een groot aantal concerten hebben we in de afgelopen 20 jaar een schat aan ervaring opgedaan met het vastleggen van allerlei soorten klassieke muziek. Bovendien leren we nog elke dag bij en verleggen daarbij onze grenzen, het kan namelijk altijd nog beter! Cd's worden (in het geval van een kleine oplage) in eigen beheer geproduceerd. Vanaf 200 stuks is het de moeite waard om een persing te overwegen. In het geval van een persing werken wij samen met organisaties die hierin gespecialiseerd zijn. Ook het ontwerp van drukwerk en cd-labels kan desgewenst door ons worden verzorgd.

Steeds vaker werken we mee aan producties die bestemd zijn voor andere doeleinden, waaronder filmproducties (al dan niet voor plaatsing op internet). Denk hierbij aan Youtube of andere internet-kanalen. Informeer gerust eens naar onze mogelijkheden.

Waarvoor u niet bij ons terecht kunt: het opnemen van een solist die in zijn eentje tegen het volle werk van een groot orgel op kan, of het verwerken van een opname in een droge ruimte tot een productie met 5 seconden galm. Zomaar 2 voorbeelden die alles voor het gehoor misschien heel aangenaam maken, maar absoluut geen recht doen aan de werkelijkheid. U trekt waarschijnlijk zelf al uw conclusie: We geloven inderdaad onze oren, en hebben daardoor een realistische kijk op het leveren van kwaliteit. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats om het beluisteren, maar nog veel meer om het beleven van de opgenomen muziek.