Mogelijkheden

De opname-ervaring van PDR Records richt zich met name op het gebied van orgel, ensembles, en koren. Maar ook voor bijzondere en ongedachte projecten draaien we onze hand niet om. Zo klommen we al eens in de toren van een grote stadskerk voor het opnemen van de beiaard en verzorgden we de live-streaming van een concert in de open lucht.

We zijn in staat om multitrack-opnames tot maximaal 16 sporen te verzorgen. Hiermee is het mogelijk om een opname na afloop met behulp van de computer volledig af te mixen. Het voordeel van het op meer sporen opnemen (van bijvoorbeeld een koor met instrumentalisten) is dat alle microfoonsignalen afzonderlijk vastgelegd worden, waardoor het mogelijk is om een opname volledig te optimaliseren (o.a. balans en verstaanbaarheid). Met een goede mix kun je veel bereiken, maar de basis ligt echter altijd in een goede microfoonopstelling, een microfoonkeuze die recht doet aan de werkelijkheid en een kritisch paar oren. Niet zelden kiezen we daarom juist bewust voor een zo compact mogelijke opstelling. Het motto van PDR Records is niet voor niets: "geloof je oren"!

Niet alleen door het opnemen van verschillende cd's maar vooral door het bezoeken en registreren van een groot aantal concerten hebben we in de afgelopen 20 jaar een schat aan ervaring opgedaan met het vastleggen van allerlei soorten klassieke muziek. Bovendien leren we nog elke dag bij en verleggen daarbij onze grenzen, het kan namelijk altijd nog beter! Cd's worden (in het geval van een kleine oplage) in eigen beheer geproduceerd. Vanaf 200 stuks is het de moeite waard om een persing te overwegen. In het geval van een persing werken wij samen met organisaties die hierin gespecialiseerd zijn.

Steeds vaker werken we mee aan producties die bestemd zijn voor andere doeleinden, waaronder live-streaming, beveiligde audio-downloads, filmproducties (al dan niet voor plaatsing op internet). Denk hierbij aan Youtube of andere internet-kanalen. Informeer gerust eens naar onze mogelijkheden.